Geschiedenis 

In 2013 is SV Haerem opgericht, de eerste studievereniging van HRM op de Hogeschool Utrecht. In 2018 doofde deze studievereniging een beetje uit doordat het bestuur had geen tijd meer had en het aantal actieve leden klein was. Toen Morris Eijs, Feraya de Jonge en Dirk Jan Reinders erbij kwamen in 2020, bedachten ze dat er een doorstart gemaakt moest worden.  We zijn helemaal opnieuw begonnen met een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuw bestuur. 

 

Verloop

We zijn dus nog een relatief kleine vereniging. De coronatijd vormde een uitdaging  voor het binden van studenten. In het eerste jaar konden er weinig fysieke activiteiten plaatsvinden en we hebben gemerkt dat een online platform minder mensen trekt. In het begin van het tweede jaar kregen we al meer ruimte om activiteiten te organiseren. Toen vond een grote stijging in het ledenaantal plaats.

'Drive' betekent natuurlijk motivatie. Zo’n Engelse term rolt lekker over de tong en we willen dat onze vereniging een plek is waar studenten elkaar opzoeken en motiveren. Vooral tijdens en na coronatijd is dit belangrijk. De ‘H’ hebben we toegevoegd aan drive als woordgrapje, omdat onze studievereniging natuurlijk van HRM-studenten is.

 

Doelen

Uiteindelijk willen we groeien als vereniging.  Deze groei willen we zien in een stijgend aantal leden die baat hebben bij de vereniging. Ook willen we groei zien in de samenwerking met en voor het instituut en de studie. Door samen te werken met de HU, bedrijven en andere studieverenigingen, willen we een plek zijn waar HRM-studenten het beste uit hun studietijd kunnen halen. Dat willen we bereiken door het bieden van voordelen, hulp en gezelligheid voor onze studenten. 

 

Vertrouwenspersoon

Binnen de vereniging vinden wij het belangrijk dat als je ergens meer zit je daarover kan praten. Wij hebben daarom een vertrouwenspersoon binnen onze vereniging. Stap daar vooral naartoe als je het nodig hebt. Alles in de gesprekken zal geheim worden gehouden en niemand anders binnen de vereniging zal weten wat daar besproken is. Het moet een veilige plek zijn om te kunnen praten over waar je mee zit. De vertrouwenspersoon binnen onze vereniging is: Caroline Leeuwenkamp. Gesprek inplannen? Stuur dan een mailtje naar Caroline.leeuwenkamp@hu.nl